Slider

Certificering

Een certificering stelt je in staat om als (HR)professional met onze analyses te mogen werken. Als organisatie besteden we veel aandacht aan de (door)ontwikkeling van onze DISC en drijfveren rapportages en vinden het dan ook erg belangrijk dat deze op een correcte manier geïnterpreteerd en toegepast worden. Wij bieden de volgende certificeringen aan:

training en certificering

Certificeringstraining

DISC

Voor (HR-)professionals die nog geen tot nauwelijks ervaring hebben met DISC, is er de DISC Certificering. Leer de ins en outs van de DISC methodiek en ga praktisch aan de slag met het toepassen van onze DISC analyse.

certificaat

Certificeringstraining

Drijfveren

De drijfverencertificering sluit perfect aan op de methodiek van DISC. Je leert hier alles over het toepassen van onze drijfverenanalyse en het waarom achter het gedrag te herkennen op basis van de drijfverentheorie van Spranger.

Afbeelding keurmerk (certificaat) DISC en drijfveren certificering van HRM Profielen.

Wat is de meerwaarde van onze certificering?

Voor HR-professionals, recruiters, trainers en coaches een toegankelijk instrument dat kan ondersteunen bij persoonlijke ontwikkeling, recruitment, teamontwikkeling en leiderschapsontwikkeling. De voordelen van een certificering bij HRM Profielen:

 • Interactieve trainingsetting (max. 10 deelnemers);
 • Je ontvangt uitgebreide manuals om te gebruiken binnen jouw werkzaamheden;
 • 3 gratis oefenprofielen om in te zetten bij jouw klanten of organisatie
 • Officieel certificaat;
 • Je ontvangt een digitaal keurmerk welke je kunt delen met jouw netwerk;
 • Servicegericht; ook na de training zijn wij er om je te helpen.
De rol van drijfveren in teamdynamiek

Waarom zou ik als professional kiezen voor een combinatie?

Een combinatie van DISC en drijfveren resulteert in een complete profielschets van een individu. Het biedt een dieper inzicht in de wisselwerking tussen gedrag en drijfveren. Waar DISC je vertelt hoe iemand doet, gaan de drijfveren over het waarom achter het handelen. Aan de hand van deze informatie kunnen er snelle en krachtige keuzes gemaakt worden als het gaat om persoonlijke ontwikkeling, teamsamenstellingen of geschiktheid voor een bepaalde functie.

FAQ

 • HRM Profielen hecht veel waarde aan kwaliteit en zorgvuldigheid. Daarom vinden wij het belangrijk dat de klanten die met onze analyses werken, goed zijn opgeleid zodat zij de analyses op een professionele wijze kunnen toepassen. 

  Door middel van een interactieve opleiding en voldoende ondersteuning waarmee je praktisch aan de slag gaat, leggen we de basis. Zo ben jij na de certificeringstraining de expert op het gebied van DISC en/of drijfveren waardoor je die échte impact kan realiseren bij jouw ontwikkeltrajecten.

 • De certificering is fysiek te volgen. Een DISC of drijfverencertificering kost:

  – Voor de certificering betaal je 1195,- (excl. BTW).

  Veel professionals kiezen direct voor een combinatiecertificering. Dit houdt in dat je zowel de DISC als drijfverencertificering volgt. De combinatie van DISC en drijfveren zorgt voor nog meer inzichten en geeft een compleet beeld van de interactie tussen gedrag en drijfveren. Wanneer je voor een combinatiecertificering kiest is dat financieel ook voordeliger.  

  – Voor de combinatiecertificering betaal je 1695,- (excl. BTW).

 • Wanneer jij als professional veel bezig bent met recruitment, persoonlijke, team- of leiderschapsontwikkelingen dan leent de training zich goed voor jou. Ben je actief in één van de volgende vakgebieden dan is een certificering in DISC en/of drijfveren een waardevolle aanvulling voor jou als professional:

  ✔️ HRM
  ✔️ HRD
  ✔️ Recruitment
  ✔️ Loopbaanbegeleiding
  ✔️ Training en ontwikkeling van teams
  ✔️ Re-integratie
  ✔️ Sales en klantcontact

 • Stap 1: Ervaren is de beste leerschool.

  Ter voorbereiding op de training zal je zelf de analyse invullen. Op deze manier krijg je inzicht in jouw gedragsvoorkeuren (DISC), wat jou motiveert en wat je belangrijk vindt in het leven (drijfveren). De analyse wordt tevens gebruikt tijdens de training om praktisch aan de slag te gaan.

  Stap 2: Het doorlopen van de e-learning.

  Dit is een online trainingsmodule van maximaal 2 uur. Met deze module maak je alvast kennis met de theorie achter gedrag en/of drijfveren zodat we tijdens de training met elkaar de verdieping kunnen zoeken.

  Stap 3: Trainingsdag (op locatie of online)

  Een interactieve training waarbij theorie en oefeningen elkaar afwisselen. Het doel is om jouw praktische handvatten te geven om zelf aan te slag te gaan met de analyse. Bij de drijfverentraining gaan we ook dieper in op de interactie tussen gedrag en drijfveren en hoe zich dat kan uiten. Na het goed doorlopen van de training ben je aan het eind van de dag officieel gecertificeerd!

  Stap 4: Beheer de analyses vanuit je eigen account

  Van het uitnodigen van deelnemers tot het inzien van de rapporten. De rapporten worden voorzien van jouw logo en bedrijfsgegevens. Zo zijn de analyses te allen tijde representatief voor jouw organisatie.

  Vraag een gratis demo van het systeem aan

 • Wil je weten wanneer je kan aansluiten? Klik dan hier.