Slider

DISC certificering

Met onze DISC certificering leiden wij (HR)professionals, trainers, recruiters en coaches op om de DISC analyse binnen organisaties op een correcte wijze te kunnen inzetten. Onze certificering is erop gericht om jou als professional vooruit te helpen in het toepassen van de DISC methodiek. Je leert niet alleen over het gedachtengoed achter de DISC gedragsstijlen, maar specialiseert je in het doorgronden en begrijpen van de analyse, zodat je patronen bij de respondent kunt herkennen en uitleggen.

“Ontwikkeling begint met (zelf)inzicht en bewustwording.”

De DISC analyse is een gedragsprofiel op basis van kleuren.

Standaard DISC certificering

Tijdsinvestering: 2 uur voorbereiding en 2 trainingsdagen (09:00 – 16:30)

Onze DISC certificering bestaat uit 2 dagen training. In deze dagen leer je alle ins- en outs kennen van de wereld achter DISC. Er is voldoende tijd voor jouw eigen doelen en vraagstukken voor in de praktijk. Een goede balans tussen leren van de theorie en het toepassen in de praktijk vinden wij belangrijk. Dat is ook waar onze klanten deze training goed op waarderen.

Naast de theorie, leer je hoe je de DISC scores kunt interpreteren, zowel per gedragsstijl als alle mogelijke combinaties en uitslagen worden behandeld. Je krijgt een waardevolle structuur mee voor het voeren van een effectieve terugkoppeling aan een kandidaat en gaat dit ook intensief oefenen op de training zodat je volledig voorbereid bent voor jouw gesprekken in de praktijk.

Verkorte DISC certificering

Tijdsinvestering: 1 uur voorbereiding en 1 trainingsdag (09:00 – 16:30)

Alleen op zoek naar de basis en handvatten voor gesprekken? Wij bieden de mogelijkheid om ook alleen dag 1 van DISC bij ons te volgen. Het programma vind je hieronder!

 

 

Keurmerk DISC gecertificeerd HRM Profielen

Het programma:

DISC dag 1

 • Inzicht in theorie en achtergronden
 • Hoe interpreteer je een DISC gedragsprofiel op een correcte manier
 • Aanleren vaardigheden voor nabespreking DISC profiel, inclusief de juiste vragen stellen

DISC dag 2

 • De werking van de combinatie van DISC stijlen
 • Lastige profielen analyseren en bijzondere profielen bespreken
 • Hoe ga je om met weerstand in een gesprek; hoe manage je weerstand vooraf
 • Hoe bepaal je effectief het doel voor je nabespreking
 • Je voert zelfstandig een volledig DISC gesprek
 • Interpreteren DISC teamprofiel (theorie) en waarop te letten m.b.t. HR gerelateerde onderwerpen
 • Teamrollen en kenmerken inclusief combinaties DISC stijlen

De training zorgt ervoor dat je volledig voorbereid bent om de DISC analyse te gaan inzetten in jouw werkomgeving. De training wordt gegeven door een ervaren trainer op een inspirerende locatie in Velp waar je de hele dag wordt verzorgd met koffie, thee, fris en een heerlijke lunch. Wij bieden deze zelfde training ook eens in de twee maanden online aan voor de mensen die de reisafstand te ver vinden of om andere redenen niet fysiek aanwezig kunnen zijn.

Daarnaast ontvang je:

 • Gratis persoonlijke DISC analyse;
 • Een professionele DISC-trainersmanual;
 • Een DISC e-learning;
 • 3 gratis oefenprofielen t.w.v. € 195,-;
 • Een officieel DISC Certificaat;
 • Service en ondersteuning, ook na de training;
 • Gratis toegang tot ons portaal;
 • Goed verzorgde lunch met warme/koude dranken.

Wil jij DISC in zetten in teams? Volg dan onze verdiepingstraining DISC in teams

Hoe leg je de DISC kleurentest uit?

Alles nog even rustig nalezen?

In deze brochure lees je meer over onze certificeringen en verdiepingstrainingen. Deze zijn ontwikkeld voor HR-professionals, trainers, coaches en recruiters die zich willen onderscheiden in hun werk.

Ook vind je in deze brochure meer informatie over onze DISC- en drijfverenanalyses. Deze analyses bieden helder inzicht, in gedrag en motivatie van individuen en teams, waardoor betere en duurzamere HR-beslissingen genomen kunnen worden.

HRM Profielen slider
hartslag

Drijfveren als perfecte aanvulling op DISC

Meest gekozen
Leer nog meer verdieping aan te brengen in een DISC profiel aan de hand van drijfveren. Waar het bij DISC gaat om de hoe gaan de drijfveren in op de waarom achter het gedrag.

FAQ DISC certificering

 • Ja zeker! Na het volgen van de DISC Professional kan je vanuit je eigen account analyses uitzetten. Ben je elders gecertificeerd, neem dan contact met ons op. In veel gevallen kan je dan direct klant bij ons worden.

 • Op het moment dat je de theorie niet voldoende beheerst, kan je naar onze mening ook anderen niet op een juiste manier begeleiden.

  HRM Profielen gelooft er dus sterk in dat het goed toe kunnen passen van de DISC analyse begint met een gedegen opleiding. Door middel van een interactieve opleiding en voldoende ondersteuning wanneer je praktisch aan de slag gaat leggen we de perfecte basis. Zo ben jij straks de DISC expert die échte impact kan realiseren bij jouw ontwikkeltrajecten.

 • Stap 1: Ervaren is de beste leerschool.
  Je maakt zelf de DISC analyse voorafgaand aan de training. Hiermee krijg je inzicht in je eigen DISC gedragsvoorkeuren. Het wordt in de training gebruikt om praktisch aan de slag te gaan met jouw eigen analyse.

  Stap 2: Het doorlopen van de e-learning
  Dit is een online trainingsmodule van maximaal 2 uur. Met deze module maak je  kennis met de theorie achter DISC zodat we tijdens de training met elkaar de verdieping kunnen zoeken.

  Stap 3: Trainingsdag (op locatie of online)
  De training omvat een interactieve dag waarbij je echt aan de slag gaat samen met de overige deelnemers. Theorie en oefeningen zullen elkaar regelmatig afwisselen. Ons doel is om jou praktische handvatten te geven waarmee je zelf aan de slag kan als DISC professional. Na het goed doorlopen van de training ben je aan het eind van de dag officieel gecertificeerd voor DISC en ontvang je jouw DISC certificaat.

  Stap 4: Beheer de analyses vanuit je eigen account
  Van het uitnodigen van deelnemers tot het inzien van de rapporten. De rapporten worden voorzien van jouw eigen logo en bedrijfsgegevens. Zo zijn de analyses te allen tijde representatief voor jouw organisatie.

  Wil je weten hoe het uitzetten van testen en analyses bij HRM Profielen werkt? Neem gerust contact met ons op. We staan je graag te woord.

 • De certificering is fysiek te volgen. Een DISC of drijfverencertificering kost:

  •  Voor de certificering betaal je € 1195,- (excl. BTW).

  Veel professionals kiezen direct voor een combinatiecertificering

  Mocht je je gaan certificeren voor DISC dan is het wellicht interessant om ook meteen de drijfveren van Spranger als verdieping hierop te overwegen. Wanneer je voor een combinatiecertificering kiest is dat financieel namelijk voordeliger.

  De kosten hiervoor bedragen:

  • Voor de combinatiecertificering € 1695,- (exlc. BTW)