Slider

Drijfveren certificering

Onze drijfveren certificering is erop gericht om jou als professional nog meer impact te laten maken binnen jouw ontwikkeltrajecten. Drijfveren geven jou als HR-professional handvatten om het gesprek effectief aan te gaan over onderwerpen als motivatie, energiegevers, passie en waar iemand waarde aan hecht. Het biedt net als DISC een theoretisch kader voor trajecten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, teamontwikkeling, leiderschapsontwikkeling en recruitment.

Drijfveren certificering

Wat houdt de drijfveren certificering in?

Kosten:  749,-
Tijdsinvestering: 2 uur voorbereiding en 1 trainingsdag (09:00 – 16:30)

Met de drijfveren certificeringstraining leiden wij HR-professionals, trainers, recruiters en coaches op om de drijfverenanalyse binnen organisaties te kunnen inzetten. Waar DISC om gedrag gaat, ga je met deze training verder de diepte in.

Drijfveren worden vaak in kaart gebracht door middel van de ijsberg. Het betreft hier alles dat zich onder de waterlijn bevindt en dus minder goed waar te nemen is. Het gaat om het waarom achter het handelen. 

In de training gaan we dieper in op de theorie achter de drijfveren. Je leert het principe achter elke individuele drijfveer te doorgronden. Daarnaast ga je op de dag zelf écht praktisch aan de slag met verschillende oefeningen.  Zo dragen we er zorg voor dat als professional in staat bent om de theorie op een effectieve wijze in te zetten binnen jouw ontwikkeltrajecten.

drijfveren certificering

Wat kan je na de drijfveren certificering?

 • De drijfverenanalyse op een correcte wijze interpreteren en uitvragen;
 • De theorie achter de drijfveren op een heldere en correcte wijze uitleggen aan derden;
 • De verschillen benoemen tussen overheersende, situationele en neutrale drijfveren en welke kenmerken dit met zich mee brengt;
 • De juiste koppeling maken tussen de aanwezige drijfveren in verhouding tot een DISC profiel;
 • Patronen herkennen en bevragen op basis van aanwezige kwaliteiten, kenmerken, energiegevers en aandachtspunten.

Daarnaast ontvang je:

 • Een drijfveren-trainingsmanual: een waardevol naslagwerk;
 • 3 gratis oefenprofielen t.w.v. € 195;
 • Een officieel drijfveren certificaat;
 • Service en ondersteuning; ook na de training.
Inzicht en bewustwording voor persoonlijke ontwikkeling aan de hand van DISC en drijfveren

Alles nog even rustig nalezen?

In deze brochure lees je meer over onze certificeringen en verdiepingstrainingen. Deze zijn ontwikkeld voor HR-professionals, trainers, coaches en recruiters die zich willen onderscheiden in hun werk.

Ook vind je in deze brochure meer informatie over onze DISC- en drijfverenanalyses. Deze analyses bieden helder inzicht, in gedrag en motivatie van individuen en teams, waardoor betere en duurzamere HR-beslissingen genomen kunnen worden.

FAQ Drijfveren Certificering

 • Drijfveren brengen de innerlijke motivatoren van iemand in kaart. Het zegt iets over wat iemand belangrijk vindt in het leven en wordt gezien als de motor achter het gedrag (DISC). Onze drijfverenanalyse is gebaseerd op de theorie van Spranger. Het maakt inzichtelijk waarom iemand bepaalde keuzes maakt of niet.

 • De DISC en drijfverentrainingen zijn separaat te volgen en ook apart in te zetten. De drijfverenanalyse hoeft dus niet samen met DISC afgenomen worden. Maar juist de combinatie zorgt voor waardevolle informatie waarmee er met een deelnemer vooruit gekeken kan worden op het gebied van iemands ontwikkeling.

 • Net als bij DISC hechten wij er veel waarde aan dat onze analyses op een zorgvuldige en correcte wijze worden ingezet. Daarom vinden wij het belangrijk dat professionals goed opgeleid worden. De certificering zorgt voor de juiste kennis en biedt handvatten om zo het meeste uit de drijfverenanalyse te kunnen halen.