Certificeringstraining drijfveren

Met de drijfveren certificeringstraining leiden wij HR-professionals, trainers, recruiters en coaches op om de drijfverenanalyse binnen organisaties te kunnen inzetten. Waar DISC om gedrag gaat, ga je met deze training verder de diepte in.

DISC trainer of coach worden? - Certificeer jezelf in één dag via HRM Profielen.

Wat houdt de drijfverencertificering in?

De drijfverenanalyse is gebaseerd op de theorie van dr. Spranger waar onderscheid gemaakt wordt tussen zes drijfveren. Het gaat hier om de waarom achter ons gedrag en het bepalen de richting die we kiezen. In de training gaan we dieper in op de betekenis van de verschillende drijfveren en leer je het principe achter elke factor te doorgronden. Tijdens de dag ga je praktisch aan de slag met verschillende oefeningen, zodat je de theorie op een effectieve wijze kan inzetten in de praktijk bij jouw doelgroep.

In vier stappen drijfveren gecertificeerd:

Stap 1: Ervaren is de beste leerschool.
Ter voorbereiding op de training zal je zelf de vragenlijst over de drijfveren maken. In de drijfverenanalyse krijg je inzicht in wat jou motiveert en wat je belangrijk vindt in het leven. Deze wordt gebruikt tijdens de training om praktisch aan de slag te gaan op basis van jouw eigen analyse.

Stap 2: Het doorlopen van de e-learning.
Dit is een online trainingsmodule van maximaal 2 uur. Met deze module maak je alvast kennis met de verschillende drijfveren zodat we tijdens de training met elkaar de verdieping kunnen zoeken.

Stap 3: Trainingsdag (op locatie of online)
Een interactieve dag waarbij theorie en oefeningen elkaar afwisselen. Het doel is om jouw praktische handvatten te geven om zelf aan te slag te gaan met de drijfverenanalyse. Ook gaan we dieper in op de interactie tussen gedrag en drijfveren en hoe zich dat kan uiten. Na het goed doorlopen van de training ben je aan het eind van de dag officieel gecertificeerd voor drijfveren!

Stap 4: Beheer de analyses vanuit je eigen account
Van het uitnodigen van deelnemers tot het inzien van de rapporten. De rapporten worden voorzien van jouw logo en bedrijfsgegevens. Zo zijn de analyses te allen tijde representatief voor jouw organisatie.

De meerwaarde van onze certificeringstraining

Voor HR-professionals, recruiters, trainers en coaches een toegankelijk instrument dat kan ondersteunen bij persoonlijke ontwikkeling, recruitment, teamontwikkeling en leiderschapsontwikkeling. De voordelen van certificering bij HRM Profielen:

 • Training in kleine groepen zodat er voor iedereen ruimte is voor inbreng en feedback
 • Handleiding drijfveren gedragsanalyse
 • 3 gratis oefenprofielen (t.w.v. € 180,-) om in te zetten bij jouw klanten of organisatie
 • Officieel certificaat drijfveren
 • Servicegericht; ook na de training zijn wij er om je te helpen

Drijfveren gecertificeerd worden?

Wil jij de drijfverenanalyse als professional inzetten in jouw werk en ben je geïnteresseerd in de certificering? Wij bieden onze drijfverencertificeringstraining maandelijks hybride aan. Dit houdt in dat deze zowel online als op locatie wordt verzorgd. Op deze manier kan je kiezen voor de vorm die het beste bij je past.

Wanneer vindt de training plaats?

 • 13 april 2023 – Online & op locatie in Ressen (VOL)
 • 12 mei 2023 – Online & op locatie in Ressen
 • 14 juni 2023 – Online & op locatie in Ressen
 • 5 juli 2023 – Online & op locatie in Ressen
 • 23 augustus 2023 – Online & op locatie in Ressen
 • 21 september 2023 – Online & op locatie in Ressen
 • 18 oktober 2023 – Online & op locatie in Ressen
 • 17 november 2023 – Online & op locatie in Ressen
 • 13 december 2023 – Online & op locatie in Ressen

Wat kost een certificeringstraining drijfveren?

Op locatie in Ressen of Antwerpen: € 749,- (excl. btw)
Online: € 649,- (excl. btw)

Direct aanmelden voor de certificeringstraining

Veel gestelde vragen

 • De drijfverencertificeringstraining zelf duurt één hele dag. Daarnaast kan je rekenen op ongeveer 2 uur voorbereidingstijd. Deze voorbereiding bestaat uit het zelf invullen van de analyse en het doorlopen van de e-learning.

 • Bij DISC gaat het om het in kaart brengen van gedrag. Hierbij gaat het erom wat iemand laat zien. Het is dan ook zichtbaar voor de omgeving. Bij drijfveren gaat in op het waarom achter het gedrag. Het bevindt zich op onbewust niveau en wordt gezien als de motor achter ons gedrag. DISC is als het ware de buitenkant en drijfveren de binnenkant.

 • Met de DISC- en drijfveren vergroot je jouw impact als trainer, coach, consultant of HR professional. De analyses kunnen binnen een breed spectrum binnen je werkgebied ingezet worden. Het geeft mensen inzicht en zorgt voor bewustwording. Zo kan je de profielen gebruiken voor ontwikkeling van individuen, teams en organisaties. Ook bij selectie en assessments bieden onze instrumenten duidelijke meerwaarde.

 • De DISC- en drijfverenanalyse is naast Nederlands ook in het Engels beschikbaar.