DISC-analyse

disc analyse

HRM Profielen; specialist in DISC-analyses

De DISC-analyse, ook wel DISC-kleurentest of DISC-profiel genoemd, is een vragenlijst waarmee je gedrag analyseert. Het is gebaseerd op het DISC-model en geeft op een eenvoudige wijze inzicht in iemands voorkeurstijlen. Een prettig instrument voor professionals die zich bezig houden met de ontwikkeling van individuen en groepen. Denk hierbij aan trainers, HR-adviseurs en coaches. Maar ook recruiters en loopbaanadviseurs. HRM Profielen biedt betrouwbare, toegankelijke DISC-analyses tegen een laag tarief. Wil je meer weten over onze dienstverlening en wat wij voor je kunnen betekenen? Maak dan gebruik van een van de onderstaande buttons.

DISC-analyses inzetten, hoe werkt het?

Wil jij DISC gaan integreren in jouw werk? En ben je benieuwd wat de DISC-analyse precies inhoudt? Hieronder lees je meer over de opbouw van het DISC-model en wat er voor nodig is om bij HRM profielen DISC-analyses in te kopen.

VOORBEELDRAPPORT

Het DISC-model

Een DISC-analyse is opgebouwd uit twee assen:

 • Introvert versus extravert
 • Taakgericht versus mensgericht

Door deze assen te combineren komen we tot 4 kwadranten van gedrag:

 • D voor Dominantie
 • I voor Invloed
 • S voor Stabiliteit
 • C voor Conformisme

DISC analyse

De DISC-analyses van HRM Profielen

Iedereen heeft elke gedragsstijl in meer of mindere mate in zich. Aan de hand van een gevalideerde vragenlijst wordt er een rapportage samengesteld waarin de verschillende unieke gedragsstijlen van iemand beschreven worden. Wat zijn de kwaliteiten en wat zijn mogelijke ontwikkelpunten? Welke (team)rol past het beste bij die persoon en op welke wijze komt iemand het beste tot zijn of haar recht?

De DISC-gedragsanalyse geeft duidelijk uitleg en praktische voorbeelden. Het biedt daardoor de mogelijkheid om breed ingezet te worden als het gaat om inzicht, bewustwording en ontwikkeling van individuen, teams en organisaties.

Netwerkpartner worden

Bij HRM Profielen zijn er twee manieren om netwerkpartner te worden. Ben je geïnteresseerd maar nog niet bekend met de materie? Dan kan je bij ons een certificeringstraining volgen. Ben je al elders gecertificeerd, dan kan je direct netwerkpartner worden.

Certificering bij HRM Profielen

Ben je professional en wil je gaan leren werken met de DISC-analyse? Dan is het mogelijk om een certificeringstraining te volgen. Een dag waarbij je leert de analyse te interpreteren, na te bespreken en te integreren in je werk. Wij vinden het namelijk belangrijk dat je over de nodige expertise beschikt voordat je aan de slag gaat met onze analyses. Op deze manier haal je het meeste uit het DISC-model en het stelt je in staat om de analyse op een professionele wijze in te zetten in je werk. 

Al elders gecertificeerd?

Heb je de certificering ergens anders gevolgd en al de nodige ervaring met de DISC-analyse, dan is het in veel gevallen mogelijk om rechtstreeks netwerkpartner te worden. Wel hechten wij waarde aan kwaliteit en zullen aan de hand van jouw kennis en achtergrond bespreken of je direct analyses kan afnemen.

DISC analyse

De voordelen op een rij

Wat zijn de voordelen om netwerkpartner te worden bij HRM Profielen?

 • Toegankelijke DISC-analyses die prettig leerbaar zijn
 • Geen jaarlijkse fee of minimale afname verplichting
 • Achteraf betalen alleen voor wat je afneemt
 • Servicegericht; bij vragen kan je altijd bij ons terecht
 • Mogelijkheid om naast DISC ook drijfverenanalyses af te nemen
 • Vermelding als netwerkpartner op onze website

Onze trainingen

Voor (nieuwe) netwerkpartners organiseren we meermaals per jaar certificeringstrainingen. Hier leren we jou hoe je onze profielen interpreteert en ze het beste uit kan leggen. Daarnaast leer je hoe je onze assessments professioneel en praktisch inzet bij je klanten, bijvoorbeeld als HR-professional binnen je organisatie. Bekijk het overzicht van onze trainingen hieronder:

Wil je meer weten?

Ben je enthousiast en wil je graag meer weten over de toepassingen en mogelijkheden? Bekijk dan de data voor onze trainingen die gepland staan. Al elders gecertificeerd? Vul dan ons contactformulier in of bel ons via 085 876 97 41. Wij helpen je graag verder!

Onderscheidend vermogen
De beste analyses
Jouw groei staat voorop