Slider

Teamanalyse DISC

De teamanalyse DISC, ook wel een teamprofiel genoemd, helpt om een beeld te krijgen van de samenstelling van een team. Het laat de effectiviteit van een team zien; welke DISC voorkeursstijlen zijn er aanwezig en welke stijlen ontbreken? Het kan dienen als een vertrekpunt bij het verbeteren van de onderlinge communicatie, de samenwerking en bij teamontwikkeling.

De teamanalyse DISC vertaalt zich tot een teamprofiel.

Wat is een teamanalyse DISC?

Ben je een HR-professional, coach of trainer, dan is dit instrument een mooie aanvulling zijn wanneer het gaat om teamontwikkelingstrajecten. Het is een uitgebreid rapport dat samengesteld is aan de hand van de individuele DISC analyses van de deelnemers. Het geeft inzicht in wat de sterke punten en ontwikkelpunten zijn van het team, waar de kracht van het team ligt en welke teamrollen er wel en niet vervuld worden.

Het teamanalyse DISC geeft weer welk gedrag er van nature aanwezig is, de basisstijl, en welk gedrag het team als geheel vertoont, de responsstijl. Vanuit daar kan gekeken worden op welke wijze de teamleden het beste kunnen bijdragen om de teamdoelen te realiseren.

Bekijk een gratis voorbeeld van onze teamanalyse DISC. Een teamprofiel van grote meerwaarde.

De opbouw van de teamanalyse DISC

De teamanalyse DISC wordt opgemaakt op basis van de DISC analyses van de teamleden. Het rapport is overzichtelijk, prettig leesbaar en praktisch inzetbaar. Deze rapportage bevat de volgende onderwerpen:

  • Primaire stijloverzicht
  • De 8 teamrollen en hun aandeel in het team
  • Kwaliteiten en ontwikkelpunten team
  • Het teamprofiel
  • Aantekeningen
  • Teamactieplan

Hoe werkt het precies?

Wanneer je als trainer, coach of HR-professional analyse inkoopt bij HRM Profielen dan beheer je deze vanuit één systeem. Binnen dit systeem heb je ook de mogelijkheid om de individuele analyses te selecteren. Op die manier kan je ze samenvoegen tot één teamrapportage. Een waardevolle aanvulling op jouw team ontwikkeltrajecten.

Daarnaast zien we het steeds vaker gebruik worden als startpunt voor een werving en selectie traject. De zoektocht begint dan met het onderzoeken waar de behoeften binnen het team liggen. Welke gedragsstijlen ontbreken bijvoorbeeld nog binnen het team. Op basis van de inzichten kan vervolgens een vacature opgesteld worden en een selectietraject doorlopen worden. Ons advies is om hierin ook gebruik te maken van de drijfverenanalyse. De combinatie van DISC en drijfveren biedt een perfect inzicht in een kandidaat profiel.

HRM Profielen slider
team

Schrijf je vandaag nog in voor de verdiepingstraining DISC in teams

Leer met meer diepgang te kijken naar een teamsamenstelling, maak de juiste koppeling tussen DISC en ontdek hoe je conclusies kunt trekken die echt impact maken. Is de training mogelijk interessant voor jou?

Plaats jouw team op de DISC mat, een mooie aanvulling op de Teamanalyse DISC

De meerwaarde van de teamanalyse DISC

De teamanalyse DISC geeft inzicht in de effectiviteit van een team. Er kan gericht gekeken worden naar de ontwikkelpunten binnen het team. Het geeft handvatten om:

  • Inzicht te krijgen of medewerkers binnen het team op hun plek zitten
  • Teams te ontwikkelen op het gebied van communicatie en samenwerking
  • Leidinggevenden inzicht te geven in de wijze waarop aansturing gewenst is
  • Nieuwe medewerkers te selecteren op basis van ontbrekende gedragsstijlen binnen het team

TIP! Probeer ook eens onze DISC mat uit wanneer je met jouw team aan de slag gaat.

Wat wij jou bieden

Ben je geïnteresseerd in onze teamanalyse DISC?

Ben je gecertificeerd voor DISC, dan is het bij HRM Profielen mogelijk om de teamanalyse DISC af te nemen. Als klant heb je de mogelijkheid om vanuit je eigen account teamanalyses samen te stellen en aan te vragen. Heb je hier vragen over neem dan gerust contact op.

Ben je nog niet gecertificeerd maar wil je wel graag gaan werken met DISC en de teamanalyse? Dan kan je bij ons de certificeringstraining DISC volgen. In de training word je opgeleid om onze analyses op een professionele wijze in te zetten binnen jouw ontwikkeltrajecten.

Header Tom de Waard

Anderen bekeken ook

Naast de teamanalyse DISC bieden we ook nog de volgende analyses aan

Bekijk de DISC analyse

De DISC gedragsanalyse brengt de voorkeursstijlen in kaart. Het geeft inzicht in de verschillende gedragsstijlen die iemand laat zien. Wat zijn de kwaliteiten en wat zijn de ontwikkelpunten?

Drijfveren certificering

De drijfverenanalyse brengt de meest belangrijk innerlijke motivatoren in kaart. Krijg inzicht waarom iemand bepaalde dingen juist wel of juist niet doet en wat degene drijft in zijn of haar leven. Wat motiveert iemand?

HRM Profielen slider

De HRM Profielen LinkedIn pagina!

Bekijk ook onze LinkedIn, hier plaatsen we alles wat te maken heeft met DISC en Drijfveren! Blijf op de hoogte van alle tips, updates en inzichten door onze LinkedIn-pagina te volgen. Sluit je aan bij ons netwerk en mis niets van wat er speelt!