DISC en drijfveren certificering

De DISC en drijfveren certificering omvat een tweedaagse opleiding waarin zowel de DISC als drijfveren uitgebreid aan bod komen. Op deze manier bieden wij HR-professionals, trainers, recruiters en coaches de mogelijkheid om in één keer gecertificeerd te worden zodat je onze analyses optimaal kan benutten.

De meest gestelde vragen met betrekking tot de combinatie certificering:

 • We bieden onze DISC & drijfveren certificeringstraining in twee vormen aan:

  Op locatie in Ressen of Antwerpen: € 1095,- (excl. btw)
  Online: € 849,- (excl. btw)

 • Bij DISC gaat het om het in kaart brengen van gedrag. Hierbij gaat het erom wat iemand laat zien. Het is dan ook zichtbaar voor de omgeving.

  Lees meer over DISC

  Drijfveren gaan over de waarom achter het gedrag. Het bevindt zich op onbewust niveau en wordt gezien als de motor achter ons gedrag. DISC is als het ware de buitenkant en drijfveren de binnenkant.

  Lees meer over drijfveren.

 • In veel gevallen hoeft dat niet.

  Het hangt af van de specifieke opleiding of certificering die jij gevolgd hebt. Wanneer je elders gecertifieerd bent voor DISC en/of drijfveren beschik je doorgaans over voldoende kennis, inhoud en ervaring.  Neem gerust contact met ons op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

 • Ja, dat kan.

  We bieden onze trainingen in vaste rondes aan, maar wanneer het voor jou beter uitkomt om bijvoorbeeld de DISC certificering eerst te volgen en vervolgens een maand later aan te sluiten bij de drijfveren certificering dan is dat zeker mogelijk.

Volg de DISC en drijfveren certificering van HRM Profielen gecombineerd. behaal je certificaat. Stel jezelf in staat om gebruik te maken van onze analyses door middel van dit keurmerk.

DISC en drijfveren certificering gecombineerd volgen?

Door middel van de certificering stel je jezelf als (HR)professional in staat om zowel met de DISC- als drijfverenanalyse van HRM Profielen te mogen werken. Als organisatie besteden we erg veel aandacht aan de (door)ontwikkeling van onze rapportages en vinden het dan ook erg belangrijk dat deze op een correcte manier geïnterpreteerd en toegepast worden.

Waarom kiezen voor de combinatie?

De combinatie van de DISC gedragsanalyse en de drijfverenanalyse geeft compleet beeld van een respondent. Het biedt een dieper inzicht in de wisselwerking tussen gedrag en drijfveren. Met deze informatie kunnen er snelle en krachtige keuzes gemaakt worden als het gaat om ontwikkeling, teamsamenstellingen of geschiktheid voor een bepaalde functie.

Volg de DISC en drijfveren opleiding bij HRM Profielen. Een certificering in twee dagen voor training, coaching, HR en recruitment.

Wat kan je verwachten?

Stap 1: Ervaren is de beste leerschool.

Ter voorbereiding op de training zal je zelf de vragenlijst over DISC en drijfveren maken. Zo krijg je inzicht in je voorkeursstijlen qua gedrag en in wat jou motiveert in het leven. Deze analyse wordt gebruikt tijdens de training om praktisch aan de slag te gaan op basis van jouw eigen analyse.

Stap 2: Het doorlopen van een E-learning

Dit is een online trainingsmodule van maximaal 2 uur per onderdeel. Met deze module maak je alvast kennis met de theorie achter DISC en de verschillende drijfveren. Zo zoeken we tijdens de training de verdieping met elkaar op.

Stap 3: Twee trainingsdagen (op locatie of online)

Tijdens de trainingen krijg je niet alleen veel kennis over DISC en drijfveren maar ook praktische werkvormen waar je zelf mee aan de slag kunt. We gaan in op de interactie tussen gedrag en drijfveren en hoe zich dat kan uiten. Na het goed doorlopen van de trainingen ben je aan het eind van de tweede dag officieel gecertificeerd voor DISC en drijfveren!

Stap 4: Beheer de analyses vanuit je eigen account

Van het uitnodigen van deelnemers tot het inzien van de rapporten. De rapporten worden voorzien van jouw logo en bedrijfsgegevens. Zo zijn de analyses te allen tijde representatief voor jouw organisatie.

Ga in twee dagen praktisch aan de slag met de theorie, leer onze analyses op een juiste manier te interpreteren en toe te passen.

De meerwaarde van onze certificering

 • Training in kleine groepen zodat er voor iedereen ruimte is voor inbreng en feedback
 • Handleidingen; DISC, drijfveren en combinatieanalyse
 • Drie gratis oefenprofielen (t.w.v. € 270,-) om in te zetten bij jouw klanten of organisatie
 • Officieel certificaat DISC en drijfveren
 • Officieel online keurmerk om te delen op de website of sociale kanalen
 • Servicegericht; ook na de training zijn wij er om je te helpen

Bekijk hoe anderen onze opleiding beoordelen

Meer weten over onze training, cursus of opleiding? Kom in contact met HRM Profielen en stel al jouw vragen over DISC en drijfveren.

Wil je aan de slag met DISC en drijfveren?

Wil jij DISC en drijfveren als professional inzetten in jouw werk en ben je geïnteresseerd in de certificering? Wij bieden onze certificeringstrainingen maandelijks hybride aan. Dit houdt in dat deze zowel online als op locatie wordt verzorgd. Op deze manier kan je kiezen voor de vorm die het beste bij je past.

Wanneer vindt de training plaats?

 • 6 & 7 december 2022 – Antwerpen
 • 12 & 13 december 2022 – Online & op locatie in Ressen
 • 17 & 18 januari 2023 – Online & op locatie in Ressen
 • 15 & 16 februari 2023 – Online & op locatie in Ressen
 • 13 & 14 maart 2023 – Online & op locatie in Ressen

Wat zijn de kosten?

Op locatie in Ressen of Antwerpen: € 1095,- (excl. btw)
Online: € 849,- (excl. btw)

Direct aanmelden of in contact komen met HRM Profielen?

Kom telefonisch via 0859769741 of via mail naar info@hrmprofielen.nl  in contact met één van onze consultants. We beantwoorden graag de vragen die er mogelijk nog spelen. Je kan ook altijd gebruik maken van onderstaand contactformulier. Naast onze open certificeringstrainingen bieden we de training ook incompany aan. Neem contact op wanneer je hier meer informatie over wilt ontvangen.