DISC trainer worden

Ben jij trainer en op zoek naar een bruikbaar instrument waarmee je in jouw trainingen gericht kunt werken aan communicatie, samenwerking of bijvoorbeeld teamontwikkeling? Dan kan de DISC analyse iets voor jou zijn. De DISC gedragsanalyse, ook wel DISC kleurentest genoemd, is een toegankelijke tool die voor een brede doelgroep inzetbaar is. Door het volgen van de certificeringstraining bij HRM Profielen leer je alles over DISC en op welke wijze jij als trainer de analyse in kan zetten. Wil je meer weten over de training, maak dan gebruik van de onderstaande button.

Wat is DISC?

De DISC gedragsanalyse brengt de voorkeursstijlen van een deelnemer in kaart. DISC staat voor de vier verschillende gedragsstijlen en wordt ook wel het DISC model genoemd. DISC is opgebouwd uit twee assen waarbinnen de vier verschillende DISC kleuren worden onderscheiden.

De letters van DISC staan voor het volgende:

  • D staat voor Dominantie, ook wel het pittige rood genoemd
  • I staat voor Invloed, ook wel het zonnige geel genoemd
  • S staat voor Stabiliteit, ook wel het aardse groen genoemd
  • C staat voor Conformisme, ook wel het ijs blauw genoemd

Hier lees je meer informatie over het DISC model.

DISC trainer worden - Certificeer jezelf in één dag via HRM Profielen.

DISC is geen test

Soms wordt er gesproken over gesproken over de DISC test. Dit suggereert echter dat iemand hiervoor kan slagen of falen. Daarom spreken wij liever van de DISC analyse. Iedereen heeft namelijk elke gedragsstijl in meer of mindere mate in zich. Niets is goed of fout. Wel kan bepaald gedrag in de ene situatie effectiever zijn dan in een andere situatie. Door inzicht te krijgen in gedrag kan je sterke kanten uitbouwen en aandachtspunten ontwikkelen.

DISC kleurentest persoonlijkheidstest DISC kleuren rood geel groen blauw

Waarom als DISC trainer aan de slag met onze analyses?

De DISC gedragsanalyse geeft inzicht en zorgt voor bewustwording bij deelnemers. Vanuit daar kunnen mensen zich verder ontwikkelen. De rapporten zijn prettig leesbaar en 97% van de deelnemers herkent zich erin. Op deze manier kan je als DISC trainer, HR-professional of manager de deelnemers iets extra’s meegeven.

Lees hier meer over onze DISC analyse.

Ben je benieuwd hoe de DISC analyse van HRM Profielen eruit ziet? Download ons voorbeeldrapport DISC via onderstaande button.

Bekijk de drijfveren analyse kleurentest persoonlijkheidstest gedragsanalyse

Als DISC trainer ook aan de slag met de drijfverenanalyse?

Naast de DISC gedragsanalyse biedt HRM Profielen ook de drijfverenanalyse aan. Waar het bij DISC om gedrag gaat, gaat het bij drijfveren over wat iemand motiveert en waarom iemand bepaalde dingen juist wel of niet doet. Het geeft weer wat degene belangrijk vindt in het leven. Juist de combinatie tussen DISC en drijfveren zorgen ervoor dat er kwartjes vallen bij deelnemers. Met deze waardevolle informatie kan er vooruit gekeken worden op het gebied van ontwikkeling en het maken van een volgende carrière stap. Download een voorbeeldrapport drijfveren via onderstaande button.

Hier vind je meer informatie over wat drijfveren precies zijn.