DISC trainer worden

Disc trainer worden bij hrm profielen

Certificering bij HRM Profielen

Ben jij trainer en op zoek naar een bruikbare tool waarmee je in jouw trainingen gericht kunt werken aan communicatie, samenwerking of bijvoorbeeld wederzijds begrip? Dan is de DISC certificeringstraining bij HRM Profielen iets voor jou. Als trainer leer je alles over DISC, de DISC-analyse en op welke wijze het jou kan helpen in je werk. Heb je vragen over de certificering of wil je meteen een training inplannen? Maak dan gebruik van een van de onderstaande buttons.

Bel 085 786 97 41Contactformulier

Met de training van HRM profielen ga je voor:

Onderscheidend vermogen met je eigen branding
De nauwkeurigste analyses
Persoonlijke groei

De meerwaarde van DISC

Op deze pagina lees je meer over wat DISC precies inhoudt, op welke wijze je je kan certificeren en wat de meerwaarde is van DISC-analyses. Op deze manier kan jij als DISC trainer, professional of manager iets extra’s meegeven aan jouw deelnemers. De rapporten van HRM Profielen zijn toegankelijk en prettig leesbaar. Ben je benieuwd hoe een DISC-analyse van HRM Profielen eruit ziet? Bekijk dan ons voorbeeldrapport.

VOORBEELDRAPPORT

Wat is DISC precies?

Een DISC-analyse geeft inzicht en zorgt voor bewustwording bij deelnemers. Vanuit daar kunnen mensen zich ontwikkelen. DISC staat voor vier verschillende gedragsstijlen en wordt ook wel het DISC-model genoemd. Het is een gedragsanalyse waarbij je een weergave krijgt van hoe iemand zich bij voorkeur gedraagt.

DISC analyse

Geen test, maar een gedragsanalyse

Soms wordt er ook gesproken over een DISC-test. Dit suggereert echter dat je hiervoor kan slagen of falen. Daarom spreken we liever van een DISC-gedragsanalyse, die op eenvoudige wijze inzicht geeft in de verschillende gedragsstijlen die iemand laat zien. DISC is opgebouwd uit twee assen, waarbinnen vier verschillende kleuren gedragsstijlen te onderscheiden zijn:

  • D staat voor Dominantie
  • I staat voor Invloed
  • S staat voor Stabiliteit
  • C staat voor Conformisme

Goed of fout bestaat niet

Iedereen heeft elke gedragsstijl in meer of mindere mate in zich. Niets is goed of fout. Wel kan bepaald gedrag in de ene situatie effectiever zijn dan in een andere situatie. Door inzicht te krijgen in gedrag en drijfveren, kan je sterke kanten uitbouwen en aandachtspunten ontwikkelen.

Hoe certificeer je jezelf tot DISC trainer?

Om DISC trainer te worden, is het belangrijk om een DISC-certificering te volgen. Deze certificering is bedoeld voor professionals die DISC op een deskundige wijze willen leren inzetten in hun werk. Naast het zelf invullen van een analyse, bevat de certificering een e-learning gedeelte. In deze online module leer je meer over de achtergrond van DISC. De training bestaat voor een deel uit theorie en een groot deel uit oefeningen.

DISC certificering

Van theorie naar praktijk

Op deze manier krijg je alle handvatten en tools aangereikt om de opgedane kennis later in de praktijk in te zetten. Een intensieve training met andere professionals uit het vak. We werken met kleine groepen, zodat er voldoende ruimte is voor vragen en het geven van feedback. Na deze training krijg je toegang tot je eigen account en kan je zelf deelnemers uit gaan uitnodigen.

Hoe kan je DISC-analyses als DISC trainer inzetten?

De DISC-analyse kan je als DISC trainer op vele manieren inzetten. Denk hierbij onder andere aan:

  • Communicatieverbetering met collega’s en klanten
  • Verkooptrainingen
  • Feedback training
  • Elkaar beter leren kennen
  • Teamontwikkeling

Krijg inzicht en creëer begrip

DISC geeft niet alleen inzicht in je eigen gedragsstijlen, maar ook in die van anderen. Dit zorgt voor onderling begrip, waardoor effectievere communicatie kan ontstaan. Dit draagt uiteindelijk bij aan het behalen van doelen en resultaten.

Wil je meer weten?

We helpen je graag verder! Ben je enthousiast en wil je graag meer weten over de mogelijkheden? Bekijk dan de data voor onze trainingen die gepland staan. Voor directe deelname vul je onderstaand aanmeldformulier in.

Heb je nog andere vragen? Vul dan ons contactformulier in of bel ons via 085 876 97 41.

Onderscheidend vermogen
De beste analyses
Jouw groei staat voorop