FAQ

FAQ

Wat is DISC?

DISC is een model dat het menselijke gedrag in kaart brengt. De letters staan voor Dominantie, Invloed, Stabiliteit en Conformisme. Een DISC rapport geeft weer in welke mate iemand de 4 gedragsstijlen in zicht heeft. Het geeft weer hoe we ons waarschijnlijk gedragen en waar onze voorkeuren liggen.

Wat zijn drijfveren?

Waar het bij DISC om gedrag gaat, gaat het bij drijfveren over iemands innerlijke motivatoren. Het geeft inzicht in waarom iemand bepaalde dingen juist wel of juist niet doet. Drijfveren geven weer wat iemand belangrijk vindt in het leven en vanuit welke situatie degene geneigd is om in actie te komen.

Wat is het verschil tussen DISC en drijfveren?

Bij DISC gaat het om het in kaart brengen van gedrag. Hierbij gaat het erom wat iemand laat zien. Het is dan ook zichtbaar voor de omgeving. Bij drijfveren gaat in op het waarom achter het gedrag. Het bevindt zich op onbewust niveau en wordt gezien als de motor achter ons gedrag. DISC is als het ware de buitenkant en drijfveren de binnenkant.

Waarom is certificering nodig?

Wij bij HRM Profielen hechten wij veel waarde aan kwaliteit. Elk individu is uniek net zoals elke analyse. Daarom vinden wij het belangrijk dat degene die met de analyses werkt de achtergrond en het gedachtengoed van onze analyses kan doorgronden. Tijdens de training wordt er geruime tijd besteed aan oefeningen en het eigen maken van de materie zodat de analyses op een zorgvuldige wijze ingezet en besproken kunnen worden. Lees hier meer over onze certificeringstraining.

Waarvoor kun je de DISC- en drijfverenanalyses inzetten?

Met de DISC- en drijfveren vergroot je jouw impact als trainer, coach, consultant of HR professional. De analyses kunnen binnen een breed spectrum binnen je werkgebied ingezet worden. Het geeft mensen inzicht en zorgt voor bewustwording. Zo kan je de profielen gebruiken voor ontwikkeling van individuen, teams en organisaties. Ook bij selectie en assessments bieden onze instrumenten duidelijke meerwaarde.

Kan ik als particulier een DISC-analyse kopen?

Nee helaas leveren wij niet aan particulieren. Je kan dus geen losse analyses kopen. Wel brengen wij je graag in contact met onze netwerkpartners.

Ik ben elders al gecertificeerd voor DISC en/of drijfveren. Moet ik dan nog een certificering doen?

Nee, meestal niet. Wanneer je elders vrij recent nog gecertifieerd bent voor DISC en/of drijfveren beschik je doorgaans over voldoende kennis, inhoud en ervaring. Neem gerust even contact op om met ons te overleggen wat in jouw situatie wenselijk is.

Hoe zien jullie voorbeeldrapportages eruit?

Wil je weten hoe onze rapporten eruit zien? Kijk dan hier. Op deze pagina kan voorbeeldrapporten van zowel de DISC als drijfveren en ook van onze teamanalyse downloaden.

Als ik gecertificeerd ben, wat kan ik dan?

Wanneer je DISC en/of drijfveren gecertificeerd bent, kun je dit kenbaar maken bij je opdrachtgevers en vermelden op jouw, website, CV of LinkedIn profiel. Daarnaast kun je na je certificering aan de slag met onze analyses. Wij richten een account voor je in met onder andere je logo, bedrijfsnaam etc. Dit account beheer je zelf met je eigen inloggegevens. Je kan wanneer het jou uitkomt inloggen, uitnodigingen versturen of rapporten inzien.

Moet ik ook voor de analyses betalen?

Na het volgen van de certificeringstraining krijg je 3 gratis oefen profielen. Daarna ga je inderdaad per analyse betalen. Bij ons ben je niet verplicht om een minimaal aantal analyses af te nemen. Ook berekenen wij geen jaarlijkse fee. Wij factureren alleen de analyses die afgenomen worden. Voor de actuele tarieven kan je contact met ons opnemen.

Staat jouw vraag er niet tussen? Wij helpen je graag verder. Neem dan contact met ons op. 

Onderscheidend vermogen
De beste analyses
Jouw groei staat voorop