Slider

PPA test en DISC, wat is het verschil?

Wat is het verschil tussen DISC en de PPA test? Waarom zou je er wel of niet voor kiezen?

De DISC gedragsanalyse kent vele namen. Denk hierbij aan DISC kleurentest, DISC test of DISC profiel. Allemaal verschillende benamingen voor dezelfde test. De test is een instrument waarmee gedrag geanalyseerd wordt. Gedrag wordt ook wel omschreven als “de interactie van een persoon met zijn of haar omgeving”. Het geeft een beeld van hoe we ons gedragen en waar onze voorkeur naar uitgaat. Naast het DISC model wordt er ook wel gesproken van PPA, PPA test, oftewel Persoonlijke Profiel Analyse. Dit lijkt hetzelfde maar er is wel degelijk een verschil.

Wat is dan precies een PPA test en waarvoor moet ik kiezen?

De PPA (Persoonlijke Profiel Analyse) is eveneens een vragenlijst die analyseert hoe iemand zich bij voorkeur gedraagt. De PPA test geeft weer hoe iemand zich waarschijnlijk in de werksituatie zal voordoen en beschrijft de kernkwaliteiten. Hoewel de PPA test wel gebaseerd is op het DISC model, gaat het hier om een vereenvoudigde versie van de DISC analyse. De rapportage en de toepasbaarheid bij de PPA test is minder uitgediept.

Een DISC gedragsanalyse brengt de persoonlijke gedragsstijl van een respondent in kaart. Dit is een handige HR tool die onder andere ingezet kan worden als het gaat om recruitment, coaching, training, teamontwikkeling of communicatie.

HRM Profielen slider
onderscheidend-vermogen

Wil je meer weten over de DISC analyses van HRM Profielen?

97% van de respondenten geeft aan zich volledig te herkennen in het persoonlijke profiel. Daarnaast zijn de analyses modern vormgeven, wordt er gesproken in heldere en duidelijke taal en zijn ze ook nog eens betaalbaar.

PPA test uitleggen aan de hand van de DISC analyse?

DISC gedragsanalyse van HRM Profielen

De rapporten van HRM Profielen kenmerken zich door een uitgebreid en volledig verslag van de analyse. De uitslagen worden zowel in grafieken alsook in tekst weergegeven. Daarnaast wordt er dieper ingegaan op verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan onder andere: effectief communiceren met anderen, samenwerken in de werkomgeving, manier van leidinggeven, kwaliteiten en ontwikkelpunten. De analyses zijn hierdoor bij verscheidende toepassingsgebieden van meerwaarde.

HRM Profielen biedt betrouwbare en betaalbare DISC analyses. De rapporten zijn prettig leesbaar en praktisch toepasbaar door de duidelijke uitleg en sprekende voorbeelden. Van de respondenten geeft 97% aan zich volledig te herkennen in het persoonlijke profiel. HRM Profielen biedt DISC gedragsanalyses voor een voordelige prijs ten opzichte van de standaard PPA met daarbij meer verdieping en uitgebreidere rapportages.

Ben je geïnteresseerd in het uitzetten van gedragsanalyses?

Ben je benieuwd hoe een DISC gedragsanalyse van HRM Profielen eruitziet? Vraag gerust vrijblijvend een voorbeeldrapport aan. We vinden het belangrijk om de kwaliteit hoog te houden zodat deelnemers een goede uitleg krijgen na een analyse door onze instrumenten. Daarom leveren we alleen DISC tests aan gecertificeerde trainers, HR-professionals, consultants en coaches. Je kunt jezelf certificeren door deel te nemen aan één van onze certificeringstrainingen.