Slider

Kerst met drijfveren

Kerst aan de hand van de drijfveren?

Naast wie zit jij tijdens het kerstdiner?

Na twee jaar kerst zonder familie en/of vrienden, lijkt het dit jaar weer te mogen. We kunnen weer met elkaar rond de tafel aan de gebraden kalkoen, gourmet of een andere feestelijke maaltijd. Je zult het vast wel herkennen, dat je wel je voorkeuren hebt naast wie je komt te zitten. Waarom heb je met de ene een goede klik en is het bij de ander hard werken? Vaak zit dat in de drijfveren. Hoe herken je deze en, nog belangrijker, hoe kan je hiermee omgaan? Leer het hieronder.

De autonome drijfveer

- HRM Profielen

Kenmerken:
Er is aandacht besteed aan de kleding, hij heeft een duidelijke mening en is trots op zijn prestaties. Soms misschien zelfs wat teveel bezig met het delen van zijn successen. Kan het hoogste woord hebben aan tafel; mensen zullen weten dat hij erbij was.

Do’s:
Geef hem de wijnkaart en laat hem beslissen. Ook doe je hem er een plezier mee als hij zelf zijn eten kan kiezen. Liefst dus geen vast menu maar meerdere opties die recht doen aan zijn goede smaak.

Don’ts:
Vertel hem niet waar hij moet zitten. Of met wie hij moet praten. Of wat hij moet eten, dat beslist hij zelf wel. Sowieso krijgt hij liever geen taken van anderen toebedeeld. Hij neemt het initiatief als hij vindt dat het nodig is.

De zakelijke drijfveer

- HRM Profielen

Kenmerken:
Is er op tijd, niet te vroeg en net niet te laat. Hij houdt ervan als de avond efficiënt verloopt. Te lang wachten op de volgende gang kan hem ongeduldig maken. Gaat het liefst naast degene zitten waarmee hij kan sparren over investeringsprojecten of andere interessante mogelijkheden.

Do’s:
Zorg dat het eten van goede kwaliteit is. En de wijn ook. Als je iets doet, doe je het namelijk goed is het motto van de zakelijke drijfveer. Houd het tempo erin zodat het geen nachtwerk wordt en verpruts het niet.

Don’ts:
De hele avond over gevoelens en emoties praten. Liever praat de zakelijke drijfveer over kansen en mogelijkheden. Dat doet hij graag met gelijkgestemden dus zet hem niet de hele avond naast oma of kleine kinderen.

De esthetische drijfveer

- HRM Profielen

Kenmerken:
Hij zal genieten van een mooi gedekte tafel en een harmonieuze sfeer. Hij waardeert het dan ook als er moeite gedaan is om het huis te versieren om het kerstgevoel echt te ervaren. De avond wordt intens beleefd en hij houdt van fijne gesprekken en unieke momenten.

Do’s:
Samen genieten van het eten en gevoelens met elkaar te delen. Bespreek hoe iedereen de laatste jaren heeft ervaren en sta stil bij het moment samen. Ook aandacht voor de opmaak van de gerechten wordt zeer gewaardeerd.

Don’ts:
Maak geen ruzie of vecht geen heftige meningsverschillen uit. Zorg dus dat de sfeer goed blijft. Benader situaties niet alleen vanuit de praktische of feitelijke kant. Liever praat hij over emoties en wat iets met hem doet.

De theoretische drijfveer

- HRM Profielen

Kenmerken:
Hij vraagt waar het vlees vandaan komt, hoe het bereid is en wat het adres is van de wijnhandel. Zal ook eigen bevindingen delen met anderen en dit onderbouwen met feiten. Vooral bij onderwerpen waar hij veel vanaf weet, zal hij niet snel over uitgesproken zijn.

Do’s:
Zet hem naast iemand die veel kennis van een bepaald onderwerp heeft. Zorg ervoor dat je de keuze voor je maaltijd kan onderbouwen en waarom dit een goede keuze was. Houd verhalen feitelijk en objectief.

Don’ts:
Het gesprek oppervlakkig houden. Zijn deskundigheid ter discussie stellen werkt ook niet positief voor de sfeer. Maar overdrijven of doen alsof je het allemaal weet, kan zelfs voor irritatie zorgen.

De sociale drijfveer

- HRM Profielen

Kenmerken:
Hij zal zoveel mogelijk helpen. Waarschijnlijk druk met opdienen, afruimen en indien nodig afwassen. Stelt zich belangstellend en geduldig naar iedereen op en biedt een luisterend oor. Hij zet zich in om het iedereen het naar z’n zin te maken.

Do’s:
Maak het gezellig, zorg voor een ontspannen sfeer en geef alle tafelgenoten de nodige aandacht. Als er cadeaus gegeven worden, moet dat voor iedereen gelijk zijn. Laat hem helpen als hij daarom vraagt, dat doet hij met liefde.

Don’ts:
Gehaast eten en direct naar huis gaan als de koffie nog niet op is. Ieder voor zich hoort niet bij de kerstgedachte en wordt niet gewaardeerd. Ook het elkaar niet helpen of kritisch zijn op het eten, is een no go.

De ideële drijfveer

- HRM Profielen

Kenmerken:
Wil de kerst het liefst zoals het altijd was met de daarbij behorende gewoontes en tradities. Is op tijd en zal ervoor zorgen dat de gemaakte afspraken nagekomen worden. Hij verwacht dit ook van anderen. Zal een duidelijke mening hebben en durft hier ook voor uit te komen.

Do’s:
Houd het diner zoals het al die jaren gedaan is en experimenteer niet teveel met ‘ander’ eten. Zet een discussie op over de zin van het leven en geef hem de nodige spreektijd. Daar zal hij zich goed bij voelen.

Don’ts:
De avond een hele andere draai geven met onverwachtse verrassingen en eten uit onbekende landen. Ga niet opeens zelf het vlees snijden als hij dat normaal doet. Trek zijn visie en intenties niet in twijfel, dan wordt het namelijk een lange avond.

Eet smakelijk!

Uiteraard is hetgeen we hierboven geschreven hebben met een knipoog. Het is slechts een kleine greep uit alle kenmerken van de verschillende drijfveren. Maak er in ieder geval een gezellige avond van op de manier die het beste bij jou past!

We hebben eerder ook al een keer een kerstverhaal geschreven aan de hand van DISC. Lees hier onze DISC kerstspecial!