Onze assessments

Disc assessment

HRM Profielen biedt gedragsanalyses, drijfverenanalyses en teamanalyses aan en geeft daarbij inzicht in de kwaliteiten van mensen, teams en organisaties.  

Hiernaast biedt HRM Profielen trainings en coachingstools aan, waarmee onze netwerkpartners onze assessments op een inspirerende en effectieve manier in kunnen zetten bij hun cliënten. 

Bij een assessment gaat het erom dat je inzicht krijgt in de sterke en ook de ontwikkelpunten van een respondent. Een DISC test, of ook wel DISC gedraganalyse of DISC kleurentest genoemd, kan je daarbij uitstekend helpen. Als je DISC-gecertificeerd bent, zal je goed in staat zijn om de DISC test af te nemen, te interpreteren en mee te nemen in je beoordeling. Met het instrument breng je de interactie van een kandidaat met zijn of haar omgeving in kaart. Dit geeft veel informatie over de karaktereigenschappen, de kwaliteiten en ook de valkuilen van degene waarbij het assessment afgenomen wordt. Hierdoor kan je gerichter adviseren over de (on)geschiktheid van een respondent. Maar je kan ook kijken of iemand op zijn plek zit en waar ontwikkelpunten liggen. Bij HRM Profielen kan je de DISC gedragsanalyses afnemen en inzetten als assessment consultant. Wij zijn betrouwbaar, betaalbaar en gaan altijd voor kwaliteit.

De gedragseigenschappen van mensen ontdekken

Elke functie heeft specifieke eisen en elke organisatie heeft unieke kenmerken. Via een gedragsanalyse krijg je een beeld van de wijze waarop we de dingen doen zoals we doen en de manier waarop we op de omgeving reageren. De DISC gedragsanalyse van HRM Profielen biedt onder andere inzicht in het volgende:

  • Over welke communicatieve vaardigheden beschikt een kandidaat?
  • Hoe communiceert de kandidaat met klanten, management en collega’s?
  • Is de kandidaat taak of mensgericht?
  • Hoe werkt de kandidaat samen met anderen?
  • Hoe gaat een kandidaat om met conflicten?
  • Welke werkomgeving past bij iemand?

Kwaliteit is onze kracht

We vinden het belangrijk om de kwaliteit hoog te houden, zodat kandidaten een goede uitleg van onze analyses krijgen. Daarom leveren we alleen DISC tests aan gecertificeerde trainers, HR-professionals, consultants en coaches. Je kunt jezelf certificeren door deel te nemen aan een van onze certificeringstrainingen. Ben je al elders gecertificeerd voor DISC? Dan kun je in overleg in veel gevallen direct onze analyses inkopen. Meer informatie over DISC-tests voor assessments Wil je een DISC test kopen voor gebruik in een assessment? Neem dan contact  met op met HRM Profielen. Wij helpen je graag verder.

Onderscheidend vermogen
De beste analyses
Jouw groei staat voorop