PPA test en DISC, wat is het verschil?

Lees meer over het DISC model en wat je er mee kunt. De kleuren rood, geel, groen en blauw staan aan de basis van deze methode.

De PPA test lijkt veel op DISC

De DISC gedragsanalyse kent vele namen. Denk hierbij aan DISC kleurentest, DISC test of DISC profiel. Allemaal verschillende benamingen voor dezelfde test. De test is een instrument waarmee gedrag geanalyseerd wordt. Gedrag wordt ook wel omschreven als “de interactie van een persoon met zijn of haar omgeving”. Het geeft een beeld van hoe we ons gedragen en waar onze voorkeur naar uitgaat. Naast het DISC model wordt er ook wel gesproken van PPA, PPA test, oftewel Persoonlijke Profiel Analyse. Dit lijkt hetzelfde maar er is wel degelijk een verschil.

Hier lees je meer over de DISC kleurentest

Kies je voor een PPA test of een DISC test?

Een DISC gedragsanalyse brengt de persoonlijke gedragsstijl van een respondent in kaart. Dit is een handige HR tool die onder andere ingezet kan worden als het gaat om recruitment, coaching, training, teamontwikkeling of communicatie.

Wat is dan precies een PPA test?

De PPA (Persoonlijke Profiel Analyse) is eveneens een vragenlijst die analyseert hoe iemand zich bij voorkeur gedraagt. De PPA test geeft weer hoe iemand zich waarschijnlijk in de werksituatie zal voordoen en beschrijft de kernkwaliteiten. Hoewel de PPA test wel gebaseerd is op het DISC model, gaat het hier om een vereenvoudigde versie van de DISC gedragsanalyse. De rapportage en de toepasbaarheid bij de PPA test is minder uitgediept dan de DISC analyse.

Wat is het DISC model?

PPA test uitleggen aan de hand van de DISC analyse?

DISC gedragsanalyse van HRM Profielen

De rapporten van HRM Profielen kenmerken zich door een uitgebreid en volledig verslag van de analyse. De uitslagen worden zowel in grafieken alsook in tekst weergegeven. Daarnaast wordt er dieper ingegaan op verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan onder andere: effectief communiceren met anderen, samenwerken in de werkomgeving, manier van leidinggeven, kwaliteiten en ontwikkelpunten. De analyses zijn hierdoor bij verscheidende toepassingsgebieden van meerwaarde.

HRM Profielen biedt betrouwbare en betaalbare DISC analyses. De rapporten zijn prettig leesbaar en praktisch toepasbaar door de duidelijke uitleg en sprekende voorbeelden. Van de respondenten geeft 97% aan zich volledig te herkennen in het persoonlijke profiel. HRM Profielen biedt DISC gedragsanalyses voor een voordelige prijs ten opzichte van de standaard PPA met daarbij meer verdieping en uitgebreidere rapportages.

Ben je geïnteresseerd in het kopen van een gedragsanalyse?

Ben je benieuwd hoe een DISC gedragsanalyse van HRM Profielen eruitziet? Vraag gerust vrijblijvend een voorbeeldrapport aan. We vinden het belangrijk om de kwaliteit hoog te houden zodat deelnemers een goede uitleg krijgen na een analyse door onze instrumenten. Daarom leveren we alleen DISC tests aan gecertificeerde trainers, HR-professionals, consultants en coaches. Je kunt jezelf certificeren door deel te nemen aan één van onze certificeringstrainingen.