Teamanalyse DISC

Onze visie is dat teamontwikkeling begint bij bewustwording en inzicht. De Teamanalyse DISC helpt om een beeld te krijgen van de samenstelling van een team. Het laat de effectiviteit van een team zien; welke DISC-voorkeursstijlen zijn er aanwezig en welke stijlen ontbreken? Een teamanalyse DISC kan dienen als een vertrekpunt bij het verbeteren van de onderlinge communicatie, de samenwerking en bij teamontwikkeling.

De teamanalyse DISC vertaalt zich tot een teamprofiel.

Wat is een teamanalyse DISC?

Ben je een HR-professional, coach of trainer, dan kan dit instrument een mooie aanvulling zijn als het gaat om teamontwikkelingstrajecten. Het is een uitgebreid rapport dat samengesteld is aan de hand van de individuele DISC analyses van de deelnemers. Het geeft inzicht in wat de sterke punten en ontwikkelpunten zijn van het team, waar de kracht van het team ligt en welke teamrollen er wel en niet vervuld worden.

Het teamprofiel geeft weer welk gedrag er van nature aanwezig is, de basisstijl, en welk gedrag het team als geheel vertoont, de responsstijl. Vanuit daar kan gekeken worden op welke wijze de teamleden het beste kunnen bijdragen om de teamdoelen te realiseren.

Bekijk een gratis voorbeeld van onze teamanalyse DISC. Een teamprofiel van grote meerwaarde.

De opbouw van de teamanalyse DISC

De teamanalyse DISC wordt opgemaakt op basis van de DISC-analyses van de teamleden. Het rapport is overzichtelijk, prettig leesbaar en praktisch inzetbaar. Deze rapportage bevat de volgende onderwerpen:

  • Primaire stijloverzicht
  • De 8 teamrollen en hun aandeel in het team
  • Kwaliteiten en ontwikkelpunten team
  • Het teamprofiel
  • Aantekeningen
  • Teamactieplan
Plaats jouw team op de DISC mat, een mooie aanvulling op de Teamanalyse DISC

De meerwaarde van de teamanalyse DISC

De teamanalyse DISC geeft inzicht in de effectiviteit van een team. Er kan gericht gekeken worden naar de ontwikkelpunten binnen het team. Het geeft handvatten om:

  • Inzicht te krijgen of medewerkers binnen het team op hun plek zitten
  • Teams te ontwikkelen op het gebied van communicatie en samenwerking
  • Leidinggevenden inzicht te geven in de wijze waarop aansturing gewenst is
  • Nieuwe medewerkers te selecteren op basis van ontbrekende gedragsstijlen binnen het team

TIP! Probeer ook eens onze DISC-mat uit wanneer je met jouw team aan de slag gaat.

Ben je geïnteresseerd in onze teamanalyse DISC?

Ben je gecertificeerd voor DISC, dan is het bij HRM Profielen mogelijk om de teamanalyse DISC af te nemen. Als klant heb je de mogelijkheid om vanuit je eigen account teamanalyses samen te stellen en aan te vragen. Heb je hier vragen over neem dan gerust contact op.

Ben je nog niet gecertificeerd maar wil je wel graag gaan werken met DISC en de teamanalyse? Dan kan je bij ons de certificeringstraining DISC volgen. In de training leer je de achtergrond van DISC en word je opgeleid om de analyses op een professionele wijze in te zetten binnen jouw organisatie.

Anderen bekeken ook

Naast de teamanalyse DISC bieden we ook nog de volgende analyses aan

Bekijk de DISC analyse kleurentest persoonlijkheidstest gedragsanalyse

De DISC-gedragsanalyse brengt de voorkeursstijlen in kaart. Het geeft inzicht in de verschillende gedragsstijlen die iemand laat zien. Wat zijn de kwaliteiten en wat zijn de ontwikkelpunten?

Bekijk de drijfveren analyse kleurentest persoonlijkheidstest gedragsanalyse

Breng de meest belangrijk innerlijke motivatoren in kaart. Krijg inzicht waarom iemand bepaalde dingen juist wel of juist niet doet en wat degene drijft in zijn of haar leven. Wat motiveert jouw mensen?