Gedragsanalyse voor persoonlijke ontwikkeling

Gedragsanalyse disc

Persoonlijke ontwikkeling begint bij bewustwording en zelfinzicht. Althans, dat is de visie van HRM Profielen. Daarom bieden wij gecertificeerde trainers en coaches DISC gedragsanalyse en drijfverenanalyse tests aan. Deze analyses helpen professionals om medewerkers, teams en ook organisaties verder te ontwikkelen.

DISC gedragsanalyse test

Een DISC gedragsanalyse test, ook wel een DISC profiel genoemd, brengt de persoonlijke gedragsstijl van een respondent in kaart. Dat kan een (toekomstig) medewerker zijn, maar ook iemand in een coachingstraject. Een DISC profiel bestaat uit vier gedragsstijlen: Dominantie, Invloed, Stabiliteit en Conformisme. Deze worden aangeduid met de vier DISC kleuren rood, geel, groen en blauw. Met de DISC gedragsanalyse krijgt iemand inzicht in de mate waarin deze persoon elk van de vier gedragsstijlen in zich heeft. Vanuit daar is het mogelijk kwaliteiten nog beter te benutten en aandachtspunten te verbeteren. Dat komt zowel de ontwikkeling van de kandidaat ten goede als ook het team en de organisatie.

Onderwerpen van een DISC gedragsanalyse

In een gedragsanalyse komen diverse onderwerpen aan bod, onder meer:

  • de persoonlijke score op elke DISC gedragsstijl
  • natuurlijk gedrag en gedrag onder druk
  • kwaliteiten en ontwikkelpunten
  • effectief communiceren met anderen
  • samenwerken in de werkomgeving
  • samenwerken als leidinggevende

DISC-gedragsanalyse, het begin van zelfinzicht

Door het invullen van de gedragsanalyse, krijgen kandidaten antwoord op vragen als:

  • Hoe doe je de dingen die je doet?
  • Wat zijn specifieke kwaliteiten?Wat zijn je mogelijke valkuilen?
  • En al zal niet alles dat in het rapport staat nieuw zijn, het geeft mensen wel inzicht. De DISC- gedragsanalyse helpt om iemands sterke kanten uit te bouwen en om aandachtspunten te verbeteren. 

Ben je geïnteresseerd in het kopen van een gedragsanalyse test?

Ben je benieuwd hoe een DISC gedragsanalyse van HRM-profielen eruitziet? Vraag gerust eens een voorbeeldrapport aan of download hier een voorbeeld. We vinden het belangrijk om de kwaliteit hoog te houden zodat deelnemers een goede uitleg krijgen na een analyse door onze instrumenten. Daarom leveren we alleen DISC- en drijfverentests aan gecertificeerde trainers, HR-professionals, consultants en coaches. Je kunt jezelf certificeren door deel te nemen aan één van onze certificeringstrainingen. Ben je al elders gecertificeerd voor DISC of drijfveren? Dan kun je in overleg in veel gevallen direct onze analyses inkopen. HRM Profielen is betrouwbaar en betaalbaar maar gaat altijd voor kwaliteit.

Meer informatie over gedragsanalyse testen leren afnemen?

Heb je interesse in het kopen en afnemen van onze DISC gedragsanalyse testen? Neem dan contact met ons op. Wij informeren je graag over de mogelijkheden.

Onderscheidend vermogen
De beste analyses
Jouw groei staat voorop